Juups, tämän syksyn ensimmäinen tokokisa on takanapäin, aika huonoin loppupistein. Mutta hyvin tuloksin. Epäloogista? Kokonaispisteemme olivat todella huonot, mutta osasuorituksessa tuli todella hyviä onnistumisia. Niistä siis hyvä mieli. Paikkana oli siis Kuopio ja tuomarina Salme Mujunen. Kisa oli samalla Tollerikerhon ja Savon Nuuskujen mestaruuskisa. Aloluokassa oli koiria 9.

Luoksepäästävyys meni ihan hyvin, niin kuin aina. Huolimatta siitä että Kaapo rakastui taas tulisesti... vieressä oleilevaan tollerityttöseen. Taitaa raukalla olla vielä hormonit sekaisin Nicolen vierailusta. Pisteitä siitä 9 ½. Paikkamakuu menikin sitten hieman normaalia huonommin, sillä Kaapo ei pysynyt maassa ekalla käskyllä. Maahan siis meni, mutta sieltä nousi heti ylös. Toisella käskyllä se sitten siellä pysyi loppuun saakka. Pisteitä 7. Tämän jälkeen tuli se pelkäämäni (ensimmäinen niistä) liike, eli seuraaminen taluttimessa. Kaapo kuitenkin seurasi tähän astisista kisoista parhaiten. Omasta mielestäni todella kauniisti. Itse ajattelin että se meni 8 pisteen arvoisesti, mutta tuomari katsoi ammattitaidollaan sen 7 pisteen arvoiseksi. Taluttimetta seuraamisessa hajut olivat sen verran kiinnostavia, että siitä pisteitä 6. Sitten meikäläisen pää meni sumeaksi. Maahanmeno 0 pistettä. Kaapo seurasi kauniisti, mutta jäi seisomaan maahanmenon sijasta. Ja minä en tajunnut antaa toista käskyä. Siinäpä se. Mutta seuraava liike, luoksetulo löi minut ällikällä. Normaalisti sen on seuraamisen ohella meidän ongelmaalueemme, mutta nyt se meni loistavasti. Pisteitä 10! Jee! Liikkeestä seisominen sitten meni taas 0 pisteelle. Kaapo ei seisahtunut, vaan seurasi minua kauniisti koko ajan. Ja minä taas unohdin sen toisen käskyn mahdollisuuden. Niinpä. Tässä vaiheessa oma pää oli jo ihan sekaisin ja mikään ei enää toiminut. Estehyppy meni myös siis mönkään. Ja sillä kun yleensä saa hyvät pisteet. Kaapo siis varasti ja hyppäsi ennen käskyä. Jäi kylläkin odottelemaan, mutta siis liike epäonnistui. Pisteitä 7. Kokonaisvaikutelman osalta Mujunen kuitenkin meistä tykkäsi ja siitä pisteitä 9. Hienoa! Kokonaispisteet 121 ½, alo3 ja sijoitus 7/9.

Summa summarum: Kaapolle pitää höpöttää kivoja juttuja osasuoritusten välillä, jolloin into säilyy. Ja vaikka liike menee huonosti, olla silti iloinen. Kuulostaa järkevältä, eikö? Pienet asiat merkkaa. Toinen oivallus: jos sinulla on kolmatta päivää migreeni, ja muutenkin olet lääkekuurilla sairauden vuoksi, ei ole ehkä viisainta kisata koiran kanssa. Etenkään tokossa. Oma pää ei toimi ja sitä unohtaa kaiken oppimansa. Eli sairaana kannattaa jäädä kotiin.

Tänä viikonloppuna on muutenkin tälläinen koiraviikonloppu. Olin eilen Snautseri- ja pinserijärjestön jalostustarkastuksessa ottamassa verinäytteitä Hannes Lohen tutkimusta varten. Eilen käsittelyyn pääsivät snautserit ja tänään on pinsereiden vuoro. Ja illalla olisi sitten Sawo Show:n kokous... Siinäpä se vapaapäivä menee. :)