702310.jpg

Nii-in, tuo kuva on aikalailla sopiva tähän alkuun. Vietimme Kaapon kanssa koko viikonlopun Maaningalla Haukkumajalla Eipä's kennelin perinteisillä kinkereillä. Kinkerit pidetään aina sinä kesänä kun uusimman pennut ovat täyttäneet puoli vuotta, ja paikalle kutsutaan kaikki kynnellekykenevät Eipä's koirat omistajineen tutustumaan uusiin tulokkaisiin. Nyt siis tuo Hilun sisaruskatras on jo liki kahdeksankuinen, joten kinkerit olivat paikallaan.

Alkuun kasvattaja-Eila toivotti kaikki tervetulleiksi viikonlopulle ja piti oppia kaikille snautserin turkinhoidosta ja sen trimmauksesta. Itsekkin siinä opin paljon sellaista, mitä en ollut aiemmin tiennytkään. Todella kiva kuulla ja oppia asioita aivan toisenlaisesta rodusta kuin tolleri! Teorian jälkeen Eila demonstroi trimmausta yhdellä Hilun sisaruksista, Pipsalla. Pipsa ei ollut käynyt trimmauksessa luovutusiän jälkeen, joten karvaa Pipsasta lähtikin pussillisen verran! Kaunis ja komearakenteinen tyttö sieltä karvana alta sitten lopulta löytyi. Aikaa meni monta tuntia... onneksi tollerin trimmauksessa ei mene kuin muutama minuutti! :)

702340.jpg

Oppituntien ja jutustelun välissä saimme oppia koiratanssin saloihin. Näimme näytöksen koiratanssista,harjoittelimme "temppuja",  joista koiratanssi lähtee ja kokeilimme sitten itse. Ilokseni huomasin, että Kaapo itseasiassa osaa jo kaikki perusliikkeet tanssiin (ympäripyörähdys, maassa "kiepaisu", peruutus, "sylissä seuraaminen"), joten voisihan tuota kokeilla. Saattaisi olla ihan kivaa. Alla kuvassa Anne opettaa Ergille (tai Jankulle?) maassa ympärimenoa.

702319.jpg

Iltaan kuului vielä koirien kolmiottelu (jonka seremoniamestariksi "jouduin", siis pääsin!), jossa selvitettiin kuka oli kovin juoksija, suurin ahmatti ja parhaiten "kuulolla", eli tokopuolta myös testattiin. Todella kiva oli. Mutta se täytyy sanoa, että kyllä noutajat pesevät snautserit milloin tahansa tuossa herkkujensyönti kisassa, mitä nopeuteen tulee. Nausterit kun näyttävät olevan melkoisia nautiskelijoita sen suhteen. :) Kolmiottelun ja sen palkintojenjaon jälkeen jaettiin palkinnot myös Eipä's snautserivisasta (kinkerithän nämä olivat!). Alkuillasta minulla oli siis yksi todella väsynyt koira seuranani. Alla Kaapo ja Hilu ottavat iltanokosia yhteisessä häkissä, nenien välillä oli unessa olevilla koirilla noin 1,5 senttiä. Illalla vielä saunottiin ja paistettiin makkaraa porukassa pitkälle yöhön asti.

702327.jpg

Eli todella kiva viikonloppu oli, nyt taas väsyttää...